KK Kotoriba - Kotoriba

Go to content

Main menu:

KK Kotoriba

Sport

KOŠARKAŠKI KLUB KOTORIBA

Godine 1976., Grupa zaljubljenika u košarkašku loptu osnovala je KK u Kotoribi i nazvala ga “GRANIÈAR”.


Osnivaèi kluba bili su : gosp.Jauk Julije, gosp.Trojko Anðelko, gosp.Trojko Darko, gosp.Ivan Šebestijan, gosp.Darko Beliga, gosp.Ladislav Beliga, gosp.Sokaè Branko, gosp.Josip Golub i gosp.Darko Vraèiæ koji nažalost više nije s nama.

Svaki poèetak je težak, ali ako se poène dobro onda su i rezultati dobri.U poèetku smo igrali na neasfaltiranom kraj osnovne škole, kasnije na dosta udaljenom asfaltiranom igralištu kraj karaule.

Godine 1980. asfaltirano je sadašnje košarkaško igralište, te se time poveæao i interes za ovaj lijep šport.

Uz toliku volju i vježbanje, rezultati nisu mogli izostajati .Tako da su veæ 1981.g. juniori osvojili prvo mjesto u Meðimurju i treèe u regiji Varaždin-Koprivnica, a i seniori su se te godine nalazili u samom vrhu meðimurske košarke.


Dobar rad s mlaðim uzrastom , što je odluka kotoripskih košarkaških trenera, potvrdio se uspjehom 1986.g. kada su juniori osvojili još jedno prvo mjesto u Meðimurju i drugo mjesto u regiji Varaždin-Koprivnica, te su bili uz bok veæim košarkaškim klubovima sjeverozapadne Hrvatske.

Sljedeæe godine kadeti osvajaju prvo mjesto u Meðimurju i drugo u regiji. Iz tih juniorskih generacija rodila se jedna èvrsta cjelina koja godine 1989. osvaja prvo mjesto u Meðimurju u seniorskoj konkurenciji, te je stekla pravo nastupa u ligi Zajednica opæina Èakovec-Varaždin.Nakon uspostave države Hrvatske stekli smo pravo nastupa u B-2 hrvatskoj ligi.


Godine 1992. mijenja se ime KK “Granièar” u KK”Kotoriba”, pod kojim nazivom i danas uspješno djeluje.Dobrim igrama i zauzimanjem drugog mjesta u B-2 godine 1995. postigli smo najveæi uspjeh plasirajuæi se u B-1 ligu, odnosno treæu hrvatsku ligu.


Prve sezone u toj ligi osvojili smo odlièno peto mjesto, uz sudjelovanje uspješnih ekipa kao što su Daruvar, Bjelovar, Križevci, Varaždin, te Èakovec. Svih tih proteklih godina u klubu su sudjelovali brojni entuzijasti i to gosp. Jauk Julie , gosp. Dolenèiæ Darko, gosp. Knez Branko, gosp. Velimir Pleša, gosp. Vilko Virgej, gosp.Miroslav Mlakar, gosp.Marðetko Dejan , gosp.Zvošec Bojan, gosp.Miljenko Hederiæ, gosp.Anðelko Trojko, gosp.Miljenko Fuš, te pokojni gosp. Franjo Zvošec.


Hvala svim igraèima koji su se borili za boje Kotoribe kroz sve ove godine. Bit æemo i dalje uz košarkaše sadašnjeg sastava koji moraju ponoviti prošlogodišnji uspjeh, a pomagat æemo i mlaði naraštaj košarkaša, kojih ne nedostaje u Kotoribi.


Isto tako zahvaljujemo i sponzorima: “Meplast” Èakovec, “Muraplast” Kotoriba, “Kell” Kotoriba, “Ivica i Nadica” Kotoriba, “Feropreis” Èakovec, “Vigma” Kotoriba, “Grijanja Kos” Kotoriba, “Elektroinstalacije” Kotoriba, “Meðimurjeplet-Mura” Kotoriba Pizzeria “Si” Kotoriba, gostionica “Mlin” Donja Dubrava, koji su na bilo koji naèin pomogli da postignemo dosadašnje rezultate.


Ovim putem takoðer zahvaljujemo Košarkaškom Savezu Meðimurja, sportskim društvima Kotoribe, kao i KK”Dubravèan” iz Donje Dubrave, Opæini Kotoriba, OŠ Donja Dubrava, i OŠ Kotoriba za uspješnu suradnju.


Na kraju treba spomenuti naše vjerne navijaèe koji su nas poticali u igri ovih dvadeset godina.


Back to content | Back to main menu