Malonogometni klub 75 - Kotoriba

Go to content

Main menu:

Malonogometni klub 75

Sport

MALONOGOMETNI KLUB 75 KOTORIBA

Oni koji znaju za Malonogometni klub 75 Kotoriba,znaju kako je rijeè o rekreativcima koji se od 1975. godine u kontinuitetu svake nedjelje prije podne okupljaju na "haklu" na asfaltiranom igralištu stare škole u Donjem kraju.

Upravo
je 2010. godina bila ta kada su na sveèani naèin obilježili 35-tu obljetnicu njihovog osnutka i kontinuiranog rada.

-Generacije se mijenjaju, no klub ostaje postojan i ima širom otvorena vrata za svakog kojem je stalo do rekreacije makar jednom tjedno- rekao je tom prigodom klupski predsjednik Siniša Selièanec
.

Prošlu godinu æe posebno pamtiti jer su postali otvoreni prema ostalim mjesnim udrugama s kojima imaju uspostavljene dobre suradnièke i prijateljske odnose, a u svakom trenutku na njih može raèunati i kotoripska Opæina.


Godinu æe pamtiti glede poveæanje broja èlanova pa ih je danas u klupskim redovima preko 70. Raduje što je u toj brojci sve veæi broj mladih. Tako velik broj èlanova nametnuo je potrebu proširenja klupskih prostora koje im je dodatno dodijelila mjesna OŠ-a na period od pet godina.

Prostore su dragovoljnim redam primjereno uredili, oni su mjesto gotovo svakodnevnog okupljanja i njihovog druženja, a nerijetko ih ustupaju i mjesnom košarkaškom klubu.

U tom ureðenju su spomenuli i nemjerivu pomoæ desetak i više sponzora i donatora te onih koji im pomažu u nabavci sportske opreme.- Glavni nam je cilj u ovoj godini staru i derutnu zgradu urediti tako da postane naš drugi dom, nabaviti sportsku opremu te još više unaprijediti naš rad- rekao je u planovima za sutra Marko Horvat, klupski tajnik.

Klub je poznat po tradicionalnoj organizaciji malonogometnog turnira povodom Dana državnosti, a
predlani su prvi puta organizirali Turnir med vulicama.Èlanovi kluba igraju na brojnim okolnim malonogometnim turnirima gdje bilježe rezultate reklamirajuæi tako MNK 75 i samu Kotoribu.

Po prvi puta su se ukljuèili u Otvoreno prvenstvo Meðimurja u malom nogometu gdje su ušli u samu završnicu
.

Malonogometni klub 75 je jedini registrirani klub u Meðimurju, a meðu njima tinja ideja da se konaèno jedanput ukljuèe i u malonogometno prvenstvo Hrvatske

Tekst: M. Grubiæ


Back to content | Back to main menu