Udruga ljubitelja prirode Žužička - Kotoriba

Go to content

Main menu:

Udruga ljubitelja prirode Žužička

Sport


UDRUGA PRIJATELJA PRIRODE I RIBOLOVA „ŽUŽIČKA“
Sedam mjeseci uspješnoga rada


Premda Udruga prijatelja prirode i ribolova „Žužička“ Kotoriba broji već 14 godina svoga kontinuiranog rada, renesansu svog djelovanja doživjela je prije sedam mjeseci izborom novog čelništva koje je smoglo snage i znalo njezino djelovanje postaviti na zdrave temelje koji su rezultirali nizom evidentnih aktivnosti i rezultata.

Novi predsjednik je
Branko Matoš koji je između sedamdesetak članova znao odabrati suradnike koji su spremni raditi za dobrobit društva bez nekih prije postojećih nejasnoća koje su danas uklonjene.-Uklonjene su jer članstvo danas udrugu gleda kao svoju kojoj treba svakim danom i na svakom korakom pomagati-kaže predsjednik Matoš koji još i dodaje da su velika snaga mladi ribolovci koji su do sada postigli niz značajnih rezultata u sklopu društvenih natjecanja te onih koji je organizirao Savez športsko ribolovnih udruga MŽ-e.. Matoš je rekao kako ga raduje i financijska stabilnost udruge što je rezultiralo  gotovo završetkom izgradnje svoga doma, koja je trajala 4-5 godina, a  se nalazi na obali prirodne bare „Žužička“ kojom gospodare. Za te radove veoma su zaslužni brojni sponzori i donatori. –Za proljeće smo ostavili još neke „sitne“ radove pa njegovo svečano otvaranje očekujemo tijekom iduće godine-dodao je predsjednik. Naveo je kako su uspostavili dobru suradnju s općinom Kotoriba što je rezultiralo njihovim učešćem na manifestaciji „Dani šibe i ribe“ i Danima općine gdje su se iskazali u kuhanju bograča.

Što se tiče natjecateljskog dijela, Matoš je rekao kako je ono ove godine malo zanemareno na županijskoj razini, ali ih je bilo dosta društvenih i međunarodnih. Spomenuo je dobru suradnju s društvima iz mađarskog Pomurja te njihovo posljednje sudjelovanje na natjecanju u Murskim Križevcima gdje su njihovi članovi pobrali sve vrijedne nagrade.
Ono po čemu je udruga specifična od drugih je i dobro uspostavljena suradnja s mjesnom OŠ-om gdje u suradnji učiteljima razredne nastave organiziraju različite oblike rada, a sve u svrhu zaštite prirode i unapređenje ribolova što kod djece nailazi na posebno dobar prijem.

Planovi za sutra?- Nastaviti započeti kontinuitet rada i rezultati će nas svrstati u red vodećih udruga u Kotoribi, a na natjecateljkom planu među vodeće u Međimurju-završio je optimistički predsjednik Matoš.
Tekst i snimka: M. Grubić

FOTOGRAFIJA:
Dio članova udruge na Danima Kotoribe- Matoš prvi s desna

Back to content | Back to main menu